Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szabad? Lehet? Megengeded?

2008.02.20

Kicsit nehézkes és döcögős az azon helyzet által keletkezett energia, amikor úgy érzem, - ha nem is szóban, de - engedélyt kell kérnem, kapnom egy olyan dologban, amit éppen csinálni akarok. Ha tudat alatt picit is olyan érzésem van, hogy a dolog, amit csinálni akarok megbántja a hozzám közelebb állót, az kényszerhelyzetbe sodor. Ez nem szabadság. 

Úgy gondolom, nehéz - legalább is számomra még az - függetlenítenem magam a hozzám legközelebb álló egyén véleményétől, gondolataitól. Ha el tudom engedni ezt az egész kényszer-figyelem dolgot, jelen tudok lenni és végre csak magamra figyelni és arra a dologra, amit csinálok, akkor vagyok szabad cselekedeteimben. Amikor nem kényszerít más véleménye, vagy képzelt véleménye. Ezt nehéz a másik oldalról végrehajtanom, érzem. De minél több ilyen jellegű megértést, elfogadást, kapok, annál inkább érzem a súlyát annak, hogy ez jó, és többször alkalmazom majd én is, ezt hiszem!

Ma szabadságot ajándékoztak nekem. Nem kérdeztek, nem nyaggattak, említés sem esett valami olyanról, amiről már vártam, hogy szó esik. Meglepetésemre, semmit sem kérdeztek, hagyták, hogy élvezzem Önmagam teljességét és azt, amiben jól érzem magam. Ez nagy ajándék volt, meglepett, jól esett! KÖSZÖNÖM! :-)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.