Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A mai gondolatom...

2008.01.17

Úgy gondolom, ha magamat szeretem, tisztelem és elfogadom, minden kivirul. Szebb lesz körülöttem a világ, minden más embert szebbnek és kedvesebbnek látok. Ha magamban egyensúlyt érzek, akkor tudok igazán szeretni és megbocsátani. Ezért is igyekszem a lehető legjobban érezni magam a bőrömben. És persze azért is, hogy minél boldogabban tölthessem ezt az időt a Földön, amíg itt vagyok. :-) 
A kérdés már csak az, hogyan érhetem el önmagam feltétel nélküli szeretetét és az egyensúlyt, hogy az életem teljes legyen?

Igyekszem megadni magamnak azt a tiszteletet, hogy elfogadom magam olyannak, amilyen épp vagyok. Pontosan azért, mert tudom, hogy eddigi életem összes tapasztalatával a lehető legjobb tudásom szerint igyekszem megoldani a dolgaimat. Abban a percben, mikor valamit teszek, addigi életem legjobb tudása szerint teszem. Természetes, hogy ha ugyanezt fél évvel később tenném, sokkal több tapasztalattal talán másképp döntenék, mint ahogy az adott pillanatban tettem. Éppen ezért nem lehetek magammal elégedetlen, hisz mindent megtettem magamért.

Minden napom legtöbb pillanatában lágyan, erőltetés nélkül törekszem arra, hogy azt tegyem és úgy, ahogyan jól esik. Vannak "kötelezően" elvégzendő feladatok az életben. Ha ehhez nincs is kedvem, még mindig megválaszthatom a gondolataimat, hogy hogyan állok az adott feladathoz. Könnyebb, ha nem problémáknak, hanem feladatoknak tekintjük az élet nehezebb dolgait. 
Igyekszem megtalálni mindenben a szépet és a jót. A rengeteg tapasztalt, olvasott, tanult és észlelt információ alapján másképp látom az életet, mint azelőtt. Fontosnak tartom, hogy mielőtt másokat megítélnék, szem előtt tartsam, hogy a világ meglátása szubjektív, mindenki másképp tapasztalja meg. Az én igazságom nem biztos, hogy mindenki igazsága. A jó és rossz is relatív. Ha ezt megérzed, rájössz, mennyi mindenre nyomsz rá bélyeget, hogy ez ilyen és az olyan. Ebből következően szinte mindig csak Te magad teremted az előjeleit a dolgoknak. Látod, mekkora hatalmad van? Ez a hatalom nagy felelősség az életeddel kapcsolatban.

Három törvény körvonalazódott ki az életemben mostanában, amelyet a világomban igaznak érzek.
1. Hiszem, hogy nincsenek véletlenek, mindennek oka van, ami történik. Ezek pedig az életben gyakran útjelzőket, jeleket alkotnak, melyekre ha megnyitod figyelmed és fogékonnyá válsz, nagyban segítik, hogy a számodra kijelölt úton maradj. Hogy melyik a kijelölt út? Érezni fogod, tudnod kell, hisz a Te akaratod teremti meg, személyed, energiád jelölte ki.:-)
2. Ebből következően hiszek a jelekben, abban, hogy a segítség mindig megérkezik az adott pillanatban. Akár Angyalok által, akár csak saját teremtésed által, de az Univerzum mindenképpen eléd tárja, amire szükséged van. Sok formája van, ez lehet egy lehetőség, egy dalszöveg a rádióban, egy hirdetés, egy szó egy beszélgetés során, melyen megakad a füled...
3. Szinte minden rajtad múlik, a Te teremtésed. De ez már szerepelt itt, hisz minden mindennel összekapcsolódik.:-)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.