Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kezelési útmutató Önmagamhoz

2008.11.06

Tegnap este beszélgettem valakivel, aki fejben már majdnem mindenre tudja saját megoldását, mégis szomorú volt, komor és reményvesztett... Felmerült a kérdés, mikor akarja belevinni ezt a valóságba, az Életébe?
Ahogy elmagyaráztam, hogyan is vihetné ezt a dolgot "ki" az életbe, valahogy számomra is világosabbá vált és ez felszabadító érzés. Tényleg úgy van, hogy ha tanítasz valamit, jobban a sajátoddá válik.
Az élet valahogy mindig eléd tárja a megoldásokat. Az, hogy megragadod-e, vagy sem, csak rajtad múlik. Ha nem veszed a bátorságot - mert sokszor csak az kell hozzá - hogy meg is éld, amit már tudsz és belemenj új, idegen helyzetekbe, nem fog változni semmi. 

Úgyhogy ma (is) megyek és kiviszem az Életembe ezt a sok jót, ami már az enyém fejben. :-) Tudod, én minden nap küzdök ezért egy kicsit. Minden egyes napon dolgozom magamon, a dolgaimon, a helyzeten azért, hogy jobb legyen és könnyebben lavírozzak az Élet sodrában. Ha egy napon feladnám, megpihennék ugyan, de nem tudnám "kijavítani" azokat a mintákat, amikre már nincs szükségem. Ha nem figyelsz oda kis tudatossággal, könnyen visszajönnek a dolgok. 
Amikor pedig már gyakorlottabbá válsz, érzed, hogy megvan "kezelési útmutatód" saját magadhoz, felismered, mikor milyen stádiumban vagy és nem okoz majd nehézséget megérteni és elfogadni magad és viselkedésedet egy-egy helyzetben. Önmagad ilyen szeretete pedig csak belső békéhez és harmóniához vezet.

Az élet tele van ciklusokkal. Egyszer fent, egyszer lent. Tavasz után jön a nyár, utána az ősz és a tél. Majd mindez előlről, csak másképp. Minden tavasz más, új. Ha megtanulod elfogadni és tiszteletben tartani saját ciklusaidat, könnyebb lesz magad is elfogadnod és átvészelni azt az időszakot, amikor lent vagy. Sőt, úgy is lehet értékelni és kirángatni a helyzetből magad, ha elfogadod, hogy most ez a helyzet. Vállald fel! Meggyógyíthatod Te magad, nem szorulsz másra sohasem. Nagy tévedés, hogy más segített kihúzni Téged a kakiból. Te magad csináltad, és ha épp beszélgettél valakivel, akkor rá is foghatod. De neked csak szimbólum kellett, magad csináltad az egészet.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.