Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Te mit szeretsz?

2008.09.18

Felteszed néha magadnak a kérdést, hogy: 
"- ÉN mit szeretek?" Igen, TE! 
És azt, hogy "Mit szertNÉK?" 
Azzal kapcsolatban, ami épp van, ami épp nyomaszt. Mikor azon görcsölsz, hogy megfelelj..... akárkinek! Mikor észre sem veszed, de más életét kezded el élni.

Ez az egyik legnehezebb része. Önmagad feje és szíve után menni, mikor pl. már gyermeked van. Mégis! Amikor azt látják rajtad, hogy TE boldog vagy, az magával ragad mindenki mást és ilyenkor nem kérdeznek. Illetve maximum csak azt, hogy, na mi történt, hogy így fülig ér a szád? :-) 
De ha megfigyeled, általában nem kérdeznek, csak nagyon néznek. Olyan gúvadt szemmel, tágra nyílt, mélyreható tekintettel néznek szótlanul, mint akik beléd akarnak nézni, hogy kifürkésszék, miért vagy épp olyan totális magabiztosság, mint abban a pillanatban. 
És Te csak mosolyogsz és mindenre akad kész válaszod és mindez azért, mert tisztában vagy Önmagaddal. Azzal, hogy mi az, amit akarsz, és mi az, amit nem. Ők ilyenkor nem tudják ezt hovatenni, mert kevésnek sikerül. Talán Neked sem mindig, de minél több ilyen pillanat van, annál erősebb lesz benned MINDEN és annál jobban megtalálod az UTAT, ami boldogsággal van kikövezve. Mert a boldogság nem csak hogy benned van, Te magad válsz azzá.

Ki mással kellene jobban meglenned, mint Önmagaddal. Együtt vagytok 24, (néha 27-nek tűnő :-)) órát, hát nem megéri először magaddal jóban lenni? Ehhez pedig ismerned kell a "szállítóeszközt", ami lelkedet, szellemedet, szívedet szállítja, azaz ÖNMAGADAT. Minden szokását, vágyát, érzelmét, reakcióját és főleg azt, mi jó neki és mi nem, azaz mit szeret és mit nem....