Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lelki, mentális egészség

2008.11.18

Meggyőződésem, hogy a legtöbb betegségnek, ha nem mindnek (!) lelki eredetű okai vannak.
Először energiahiány keletkezik a szervezetben, érzelmi stressz hatására, és felborul az egyensúly. Ezután következik mindig a testi elváltozás, rendellenes működés. Ha az emberi test energiaterében valahol blokk van, nem áramlik folyamatosan az energia, ott lehet számítani valamilyen rendellenes működésre a testben.

Imádom a magyar nyelvben, hogy olyan érzékletesen és hűen ábrázolja a dolgot! :-)

 Pl. ha valaki epés megjegyzéseket tesz, mindig mérges, annak nagy eséllyel lehetnek máj, epe problémái. Annak, aki "nem tud megemészteni" egy sérelmet, annak könnyen  emésztőrendszeri problémái lehetnek, mert ugye "emészti magát" a dolgokon.
Aztán, a szemproblémáknál felmerül a kérdés, mit nem vesz észre, meglátja-e a gerendát a saját szemében, vagy már "majd kiszúrja a szemét" a probléma, vagy mondjuk egy árpa....
A füleddel, mit nem hallassz meg? Kire nem hallgatsz? Magadra, másokra? Vagy túlságosan hallgatsz másokra, befolyásolható vagy?
Esetleg egy inhüvelygyulladásnál mit nem tudsz kezelni?
És vajon ki tudsz "lábalni" a problémából?
Bőrproblémák, pl. ekcéma: mi irritál? Mi súrolja már a bőrfelszínt, azaz a határaidat???

Női problémák, álterhesség, ciszták, stb.... felvállalod és megéled nőiességedet, vagy elnyomod? Esetleg túlságosan akarsz valamit, ami nem lehet tiéd?
...... és még sorolhatnám.

 

Ezen dolgok orvoslására vannak módszerek, melyek segítenek a probléma megjelenésétől viszonylag hamar számítva megoldást találni, mielőtt még testi tünetek lehetnének. Ha már testi tünet is van, akkor is tökéletesen jó megoldások lehetnek az alábbiak. Ezeket az információkat megtalálod a Katesz/Az első lépés az útkeresésben c. lapon is. Azért veszem őket külön is, mert hasznosak, és így talán még könnyebben elérhetőek lesznek számodra.

 

 Agykontroll:

A Hose Silva féle agykontroll tudományos alapokon nyugszik. Ezzel a módszerrel saját magadnak állíthatsz fel eszköztárat saját magad és mások gyógyítására, történések, célok elérésének programozására, rossz szokás elhagyására, gyász elviselésére, kapcsolatok gyógyulására, stb.
Én Domján Lacinál voltam és nagyon jó volt ugródeszkának, mert véleményem szerint először is a tudatosság fényét kell emelni magunkban és ez pont erről szól. Ráébredsz majd, hogy mekkora hatással bírnak pusztán gondolataid MINDENRE, ami körülvesz. A tanfolyam végén kaptunk egy kis seprűt - gondolat nagytakarítás címén :-), amihez kötve egy cetlin ezek a szavak álltak:

"Ügyelj gondolataidra, mert azok szabják meg szavaid!

Ügyelj szavaidra, mert azok szabják meg tetteid!

Ügyelj tetteidre, mert azok szabják meg szokásaid!

Ügyelj szokásaidra, mert azok szabják meg jellemed!

Ügyelj jelemedre, mert az szabja meg sorsodat!"


A neten is megtalálod: www.agykontroll.hu

 

Kineziológia:

Külső, természetgyógyász (és NEM PSZICHOLÓGUS!) szakember segítségének igénybevételét jelenti, de nem feltétlenül rossz, ha nem egyedül oldod meg a problémát, hanem segít ebben egy hozzá(d) értő ember, aki izomteszteléssel dolgozik. Testünkben minden válasz kódoltan benne van, ők ezek alapján segítenek megoldani neked a problémákat. Egész pontosan segítenek ráébredned, hogy mindig van választásod, ez így helyes.
Ez általában érzelmi stressz-oldást jelent a szervezetben, mert kineziológiával keressük az ember életében azokat a traumás, vagy traumásnak ítélt eseteket, ami nem engedi, hogy úgy élje az életét, ahogyan szeretné. Gátlások, félelmek, szeretethiány, párkapcsolati problémák, nemzőképesség, termékenység, kishitűség, önbizalomhiány, gyász, rossz szokások, fizikai betegségek oldásában is segít.

(Tudok jó kineziológusokat ajánlani, ha szükséged van rá. Nem mindig jó az újságból ismeretlent választani a bizalom miatt, tudom jól.)

 

Hellinger féle családállítás:

Ez is egy lélekgyógyászati módszer, főként azokra az esetekre, amikor megoldhatatlannak hitt konfliktusok mutatkoznak az életedben családtagjaid között. Ez akkor is lehet segítség, ha nem családtaggal kapcsolatos a dolog, hanem pl. párkapcsolati, vagy baráti. Ha nem olyan brutális maga a kapcsolat a felszínen, de belül gyötrődő, és őrlődnek benne a felek, akkor is nagyon hasznos.

Rendbe teheti az emberi kapcsolataidat úgy, hogy a másik félnek, akivel problémád van, el sem kell mennie! Csodálatosan működik! Tapasztalatam magamon és másokon is.
(Ezt kineziológusok is végzik, erre is tudok ajánlani két hölgyet is.)

 

Bach virágterápia:

Amikor elkezdtem alkalmazni magamon, olyan mindent elsöprő változások indultak be az életemben, hogy alig hittem el. Ez a módszer is a lélekre hat, bár cseppek formáját ölti egy kis üvegcsében. Hatóanyag nincs benne, csak információ! Megemeli a szervezet rezgésszintjét fókuszálva egy-egy problémára, ezáltal segít túljutni azon. Dr. Edward Bach összegyűjtötte, csoportosította azokat az érzelmi problémákat, melyek véleménye szerint a leggyakrabban előfordulnak embereknél (évekig tanulmányozta az embereket és a virágokat). Ezekre a problémákra megkereste, azokat a virágokat, melyek rezgései, energiái képesek korrigálni a problémás lelki állapotot, ezáltal segítenek a megoldásokban.

(Nálam is megtalálod a cseppet, ha szükséges, ki is választhatjuk együtt, mire van szükséged.)

 

Deeksha:

Az Indiai Egység Egyeteméről hozta el hozzánk ezt a módszert egy nagyon kedves kineziológus hölgy. Vezetett meditációk kereteiben oldják az érzelmi blokkokat, amik gátolnak életed kiteljesedésében. A deeksha (ejtsd: diksa) szanszkrit szó, áldást jelent. Ezzel az energiával dolgoznak - folyamatosan adják meditáció alatt - a segítők, ez segíti, hogy a tudattalanból feljöjjenek az információk, érzelmek, amikre szükség van a továbblépéshez. Nem szekta, nem vallási gyülekezet! Pusztán energián, érzelmeken alapuló módszer.
Vannak női programok is, melyeken rengeteg érdekes téma merül fel. Nagyon nagy eredményeket hozott az életembe. Döntésképtelenségemet, kishitűségemet, cselekvésképtelenségemet tette helyre a legjobb irányban, ami létezik, lelki egyensúlyom sokkal stabilabb lett általa! Az életemben jelentős minőségi változás következett be a csakratisztítási meditációk során. :-) Természetesen ezeket Te is mind csak magadnak köszönheted majd, attól függően, mennyire teszed bele magad az egészbe, milyen keményen dolgozol magadon. Csak ez számít, nem a körítés.:-)

Ha úgy érzed, kipróbálnád, írj nekem, szívesen küldök elérhetőséget és e-mailt a programokról.

 

Kreatív Valóságteremtés Tréning:

Mindenki saját szemüvegén át látja a világot és ez saját valóságot is teremt mindenki számára. Ha ráébredsz korlátaidra, ki tudod tárni őket, vagy le is tudod rombolni őket. Ez a tréning kinyit. Ha elmész rá, nem lesz visszaút... Nagyon sokat jelentett nekem akkor és most is. Nem is beszélve a résztvevőkről, akikkel együtt megélni dolgokat maga a teljes Megismerés!:-)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.