Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tiramisu recept

2008.12.12

Tiramisu

 

Hozzávalók (kb.10 fö részére):

-         Baba piskóta, vagy piskóta tészta (torta alap)

-         3 dl kávé,

-         Amaretto likör kb. 6 cl

-         6 tojás

-         mascarpone 500 g

-         barna cukor

 

Elkészítése:

-         Elökészítünk néhány tálkát, amibe a Tiramisu-t tesszük.

-         Készítünk egy kávét tejjel, beleöntjük az Amaretto-t, két evökanál cukrot teszünk bele.

-         A tojások fehérjét külön választjuk a sárgájától. Felverjük a fehérjét kemény habbá.

-         A mascarpone-t összekeverjük 3 evökanál cukorral, a tojássárgákkal. Óvatosan összekeverjük a habot mascarpone-val, hogy a hab ne nagyon törjön meg. Ezzel kész is a krém.

-          Az edények aljára egy réteg piskótát teszünk és átitatjuk kávéval egy kiskanállal adagolva.

-         Utána egy réteg krém jön, aztán megint piskóta, átitatva kávéval, utána krém és így tovább, míg meg nem telik az edény. A teteje mindig krém legyen, erre díszítésként szórhatunk kakaóport.

 

Érdemes hütöben állni hagyni néhány órán át az egészet.

Jó étvágyat kívánok! :-)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.