Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Te leszel az az ember, aki 65 éves korára egyedül marad

2008.09.26

"Te leszel az az ember, aki 65 évesen egyedül marad... mert mindenkiben kivetnivalót talál..."

Egyre jobb és erősebb kritikákat kapok és ez jó! Mivel rosszul esett nagyon, gondolom, van valami alapja bennem. Nem véletlenül védekezem ez ellen lelkileg. Felháborodást, dühöt kelt és megbántottság érzés társul hozzá. Közben pedig ott van az is, hogy annak az embernek vajon nem önzőek-e a szándékai, aki ilyeneket mond nekem? Lehet, hogy maga felé szeretne orientálni, és mivel nem "kap meg" ilyeneket vág a fejemhez.

De az is lehet, hogy egyszerűen csak jól látja, és ő az én tükröm. Azt is mondta, hogy szerinte nem szívből élek. 
Igen... tény, hogy talán jobban élek elméből, mint mások. Ha jól belegondolok, rengeteget gondolkodom, bár így is kevesebbet, mint mások. De helyre kell tennem gondolatokat és érzelmeket, mert ha nem, akkor káosz uralkodik el és ... lehet, hogy ennek következményeitől tartok? Az a tapasztalatom, hogy ha hagyom, hogy csak érzemeim irányítsanak, megbántok másokat. Kiakadnak talán, meg ilyenek. Tudom, az már az ő dolguk, mégis. A társadalomban valahogy a kettő között érdemes élni.

Nézd! Ha olyat kapsz valakitől, ami bántó, vagy fáj, nehogy bezárkózz nekem! Azonnal áss a mélyére és nézd meg, miből fakad! De őszintén ám! Nincs hanta, meg szépítgetés! Főleg magadnak ne.... Valami olyanért ellenkezel, hadakozik a lelked, ami bizony még benned van és valami halvány okból kifolyólag jogos a felvetés. Ha pedig nem a tény, hanem a hangsúly, vagy az adott ember személye irritál, az más tészta. Annak okát máshol kell keresni. Én most magad olyan irányú fejlesztéséről beszélek, amit más lát meg, vagy amit nem mersz meglátni, de észlelted már - csak elnyomtad - és más mondja ki helyetted. Amikor ez előjön, nem véletlenül jön elő, itt az idő, dolgozni kell! Csináld és ne félj! Bár nagyon rossz az elején, bele lehet jönni és Isteni adomány sírni a végén, mikor sikerül beépíteni és a másik szinte megdícsér, hogy nem ellenkeztél és támadtál, hanem beláttál, megvizsgáltál és helyre hoztál valamit.

Valamit, ami nagyon fontos. Önmagadat. :-)