Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A féltékenységről

2008.03.07

A napokban féltékenységet éreztem. Nem teljesen szerelmi téren, bár arra is kihatott, éreztem. Féltékeny voltam valaki boldogságára, mert éreztem, hogy én nem tudok az lenni. Irigy voltam rá, hogy ő megtalálta egyensúlyát, én pedig épp nem találom az enyémet. Természetesen vonzóbb egy olyan ember, aki megtalálta egyensúlyát és boldog, mint az, aki csak szenved. Az is bántott, hogy úgy éreztem, nem szeret úgy, ahogyan én szeretném, hogy szeressen.

Ezen elgondolkodtam és furcsa volt beismerni, hogy ezek az érzéseim. Nem vetettem meg magam emiatt, hisz rájöttem, ember vagyok. Ember az összes hangulat ingadozásommal és minden érzésemmel, amit érzek. Bevallottam, hogy irigyelltem a boldogságát és ő megértette ezt és megköszönte nekem, hogy elmondtam. 
Jól esett... 

Amikor úgy érzem, vergődöm, olyan érzés, mintha nem tudnék kitörni abból az adott hangulatból. Vannak olyan napjaim, amikor képtelen vagyok a racionalitásra, csak érezni tudok! Egész nap! Ez valami elképesztő. Csak érzések vannak, semmi más. Hallom, látom, érzékelem, hogy a világ körülöttem zajlik és él, mégsem vagyok képes érdemben reagálni dolgokra. Illetve, ha igen, akkor is csak átmenetileg, de azon igyekszem közben, hogy felszínen maradjak, nehogy visszasüllyedjek. Aztán, mikor reagáltam, visszaülök szépen a kis bárányfelhőmre és totálisan belemerülök ismét az érzelmekbe. Ezek olyan holdkóros napok, vagy hasonló.... :-) 

A bizalom témakörét is összekapcsolhatjuk a féltékenységgel. Hiszen, ha nem bízom magamban, hogyan is bízhatnék másban? Ha nem vagyok képes bízni valakiben, azt első körben ki akarom deríteni, miért van, másodsorban úgy is el akarom fogadni őt. Ha viszont nem vagyok képes bízni valakiben, nem vagyok képes együtt élni vele, nem tudom teljes mértékben rábízni a szívem. Hova vezet egy ilyen együttlét? Sok-sok tapasztaláshoz első sorban... 
Megoldás? Rá kell jönnöm, honnan fakad a bizalmatlanságom. Magamból, vagy benne érzek valami hamisat? Ha megvan a válasz, megvan a megoldás.