Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A figyelemről... jelen vagy?

2008.11.15

Valóban azt látod, ami most történik ebben a pillanatban? Vagy vágyaiddal, értékrendszereddel, félelmeiddel befolyásolt szemüvegeden át tekintessz a dolgokra és a múltba és jelenbe ugrálsz? MINDEZT MIÉRT? Azért, mert megszoktad. Nagyon ritkán vagyunk tökéletesen a jelen pillanatban. Autóvezetés közben is figyeld csak meg magad. Azon gondolkodsz, mit fog mondani a főnök, ha beérsz a munkahelyre, vagy hogy mi volt tegnap este, vagy ma reggel otthon, stb. Egy-egy szituációnál lejátszod a lehetséges kimeneteleket. De vajon ez a valóság? És addig, míg elemzel, hol vagy?

Kell olyan, mikor tervezel, teremtesz, stb., nem is erről beszélek. Az arányokról beszélek. Túlságosan elhúztunk a fantom időbe, gondolataink házába a jelen elől.

Amikor orgazmust élsz át, az egy eléggé jelen lévő, megvilágosodott állapot is lehet. Vagy pl., mint nálam, mikor az apukám rosszul lett mellettem az autóban és láttam, hogy meghal és én tehetetlen vagyok. Lélekjelenlét??? Az volt bőven, na ilyenkor is jelen vagy. Aztán ne izgulj, időben odaértem vele a két utcányira lévő mentőállomásra, ahol újraélesztették és azóta is itt van, az előbb nevetgéltünk a nappaliban........ de tudod, az a pillanat olyan, hogy örökre megmarad. És nem csak a félelmek miatt! Amikor a barátaimmal, vagy szerelmemmel vagyok JELEN és minden pillanatát élvezem, az is örökre megmarad. Az, mikor gépelsz a billentyűzeten és hozzád szól valaki, aki a figyelmedet akarja, és te felületesen válaszolsz, az élmény, a kérdéssel és válasszal együtt egy perc múlva homályba vész. (Tudattalanod tartja meg csak az információt). 

Ha tudatos vagy benne, sokkal gyakrabban is lehetsz jelen és miért ne tennéd, hisz ez itt az élet! Nézz körül! Sajnálnád az elvesztegetett időt, ha nem lenne holnap...

Kicsit a figyelemről még másképp.
Amikor valakinek örülsz, kontaktálsz vele, írtok, beszéltek, találkoztok, nevettek. Amikor haragszol valakire, vitázol, kiabálsz, ütitek egymást - csak vicceltem :-) - akkor nem túl pozitív előjellel ugyan, de legalább így is kontaktáltok. Azonban, mikor a totális érdektelenség jelentkezik, akkor a legelhagyatottabb az ember. Amikor még csak nem is akar veled beszélni. Amikor nem válaszol az üzeneteidre, amikor totálisan elfordul tőled, na ez a kemény......... ilyenkor semmiféle energiát nem tudsz "kicsikarni" a másikból. Ez a legrosszabb kimenetel véleményem szerint.  Amíg legalább érintkeztek valamilyen formán, érvényt próbálhatsz szerezni akaratodnak, megpróbálod befolyásolni őt, érvekkel, érzelmekkel, stb. De amikor valaki már nem akar hallani sem rólad...
Nem befolyásolhatod senki szabad akaratát. Ha nem akar veled lenni, nem teszi. Ezt tiszteletben tartani számomra a legnehezebb dolog. Természetesen akkor, ha nekem még szükségem lenne lezáratlan dolgok lezárására. Így ezt magamban kell megtennem... nehéz...

Ha azt érzem, hogy nem tudok hatni arra az emberre, aki fontos nekem, (Felmerül a kérdés, miért is akarok egyáltalán hatni rá???) olyankor igazából csak az bánt, hogy nem tudom megértetni vele azt, hogy az élet MOST zajlik és nem arra kell várni, hogy majd boldog leszek, HA.... Ha majd olyan felkészült leszek, ha majd elérem ezt meg azt, ilyen, meg olyan leszek... mi van, ha nincs holnap? MI VAN, HA TÉNYLEG NINCS HOLNAP?
Mi van, ha csupa szép és jó dolog vár egy támogató környezetben? Akkor ott is tudsz fejlődni, ott is magadra tudsz találni jobban, mint egyedül. Akkor vajon miért nem mer jönni valaki egy ilyen környezetbe? Ezt nem értem még......... de úgy szeretnék választ kapni rá...... de tudod, sokkal jobb kérdésem van: MIÉRT AKAROM ÉN MEGOLDANI AZ Ő ÉLETÉT ÉS PROBLÉMÁJÁT? MIÉRT AKAROM ÉN AZT, HOGY Ő JOBBAN LEGYEN, NYÍLTABB LEGYEN, VIDÁMABB ÉS FELHŐTLENÜL TUDJON SZERETNI? Hát azért, mert én már tudom, milyen csodás az életet így élni. De teljesen igazad van, ha arra gondolsz, hogy ez nem az én dolgom. Látom már, igen. :-)

Minden jelenléttel töltött perccel gazdagabb leszel. Kivirágzik benned az Élet iránti szerelem és Te magad válsz szerelemmé, szeretetté... Bár átadhatnám, ami itt belül már megszületett... :-) De majd megtapasztalod Te is, ha akarod! Rajta hát!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.