Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Elszakadni

2008.11.23

Erre most azt mondanád, nem kell a bullshit, mondd el, mi van! De ez most képtelenség, ezért általánosítok.

Benne van a szóban is...

 

Elszakadni.

 

Nem szétválni...

 

Amikor elszakad valami, az nem akaratlagos szándék által vezérelve történik, hanem egy erő okozza akarattól függetlenül. Nem magától történik, hanem elszakad, tehát az elszakadt dolog "akaratától" függetlenül jön létre. Csak megtörténik rajta az elszakadás. És amikor ez nincs akarattal támogatva, az egy akaraton kívüli, váratlan dolog. Ha ketté akar válni valami, akkor szétválasztódik, mert ezt akarja, de az eszakadás, más. Az külső erőbehatással történik...

 

Ha eltépem egy virág levelét, az lehet, hogy fáj neki. De ha két ember lelkének elszakadásáról van szó, az lehet, hogy jobban fáj. Mindkét esetben hegek maradnak és nem tudni, melyik gyógyul gyosrabban, tökéletesebben. Csak rajtuk múlik hogyan regenerálódnak. Amikor lelkek válnak el egymástól, általában az egyik fél ezt jobban akarja, mint a másik, ezt jelenti az elszakadás. Abban a lélekben jelennek meg erőteljesebben az elszakadás fájó hatásai, aki kevésbé akarja, hogy az megtörténjen. Mindkettő fél sérül, de az egyik legtöbbször jobban.

 

Az egységélmény olyan szép és biztonságos érzés. Az elszakadással egy egység bomlik meg, ami hibátlan, legalább az egyik fél által tökéletesnek megélt egység megléte esetén nagy fájdalommal és hiányérzettel társul. Az egység két külön EGYségre bomlik, amit először a két részegység nem is igazán képes érzékelni a hiányérzet megjelenése miatt. A határvonalak újrarendeződése után szépen lassan a hegek is határokká alakulnak és létrejön a két külön EGYség. Amelyek aztán újra eggyé válhatnak egyéb más egységben lévőkkel, és akkor belőlük lesz egy nagyobb Egység.

Egy ilyen nagyobb egységben, mikor két egszségesen, különállóan is életerős, független egység kapcsolódik össze, gyönyörű fúziós folyamatok zajlanak. Olyan tiszta palatáblát kaphatnak, melyre vetett kettőjük közös írása tisztán kivehető, nem zavarják meg régebbi hieroglifák, melyek korábbról származnak. Ekkor kivehető az új íráskép, látszanak a térképek és látszik az egység minősége, valódi léte. Csodálatos alkotás ez, mely tele van erővel, energiával, szeretettel és természetességgel.

Egységnek maradni az egységben. Azt hiszem, ez a lényeg.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.